Pramdragerne
Randersegnens Amatørteater Forening

Prammen fører dig tilbage til startsiden


Medlem af DATS

 

Projekter

Egnsspil 2002

Forestillinger

Grupperne

Kalender

Bestyrelsen

Vedtægter

Indmeldelse

Den Skæve Planke

Fotoservice

Links

Projekter

Foreningens medlemmer mødes også på tværs af grupperne og her igennem få realiseret andre teaterdrømme. Det skete ved bl.a. Finkernes/DNY's opførsel af "Historien Om En Moder" i vinteren '95 /'96 og mange af Pramdragerne var også med i egnsspillet "Om Hundred År Bliver Alting Godt" samt i Niels Ebbesen filmen "AlleSjælesDag". Under "Århus Amt I Farver " stod Pramdragerne i efteråret '96 for opsætning og opførsel af børneforestillingen Frønserne og i '97 for multiprojektet "Encephalon" og i '98 opsætning og opførelse af børneteaterforestillingen "Trønserne".

I foråret 1999 arbejdede langt de fleste Pramdragere med forberedelserne til "Væsener" som i Randers-Ugen '99 mundede ud i et stort gadeteaterprojekt i anledning af Egnsteatret Vestenvindens 20 års jubilæum. Der var over 100 mennesker involveret i forberedelserne.

1 2002 opsatte vi egnsspillet "700 år er ingen alder". Et egnsspil hvori der indgik 120 skuespillere, amatører og professionelle og sangkoret koret Luna.

…..mulighederne er mange.

 

3. september

Pramdragerne på Fritidsmesse

Søndag den 3. september om morgenen kørte en stor mørk bil op foran Randershallen. Fyldt til bristepunktet som den var, stod den sammen med mange andre biler med masser af bagage. Forbipasserende kunne få den tanke at der var ved at blive gjort klar til udflugt, hyttetur eller lignende for humøret var højt og forventningsfuldt.
Det skulle snart vise sig at Randers hallen var målet for de mange mennesker og biler, - og så blev der båret ind. Fra den store mørke bils indre blev fremtryllet kostumer i flotte farver og faconer, hatte, hoveder og parykker i blåt, bøger og billeder, værktøjskasse og plakater, sminkekasse og briller, sværd og hjelm, lamper og „skæve planker“ og ...
Alt hvad der skal til for at producere teater var snart sat op i Pramdragernes stand på Fritidsmessen. Så kom alle gæsterne, ca. 2800 i en lind strøm. Der blev snakket og vist frem, spillet og tryllet af Pramdragere i og uden kostumer. En rigtig fornøjelig dag!!
Tak til alle der gav et nap med! 

1. september

Hurlumhej i Houmeden.

Ja, det blev der fredag den 1. september, da godt en snes Pramdragere ved 15-tiden satte deres frodige og fantasifulde præg på gadens liv!
De var der alle sammen – troldene, bogormen, street wear mode-folket, den langsomme tjener og den ihærdige servitrice, den seje, lille cowboy og Calamity Jane,den russiske agent og den amerikanske ditto, eventyrpigen, teelskeren, mexicaneren, danselærerinden, den højtråbende spillegale, den blå pedel, musikelskeren på stylter. Der blev kigget og smilet, der blev snakket og
Peget, da alle Houmedens herligheder blev præsenteret på utraditionel vis!
Ja, selv solen blev så nysgerrig at den kom frem og sendte sine gyldne, milde stråler ned over publikum, forretningsfolkene og os.
Som Randers-Posten skrev den 6. september: ” Smil og sjov prægede gadebilledet – og det så ud til at publikum morede sig strålende og forretningsfolk og optrædende lige så”.
Det blev en flot kvittering for sponsoratet fra Houmedens gadeforening til foreningen Pramdragerne! Sjovt var det!!

Tak til alle Pramdragere som med glæde og energi kastede sig ind i hurlumhejet – og troldene og deres hjælpere som også lagde vejen forbi Randers Børnebibliotek, hvor bogen troldens hat og andre eventyr
blev præsenteret samme dag.