Pramdragerne
Randersegnens Amatørteater Forening

Prammen fører dig tilbage til startsiden


Medlem af DATS

 
Projekter
Egnsspil 2002
Forestillinger
Grupperne
Kalender
Bestyrelsen
Vedtægter
Indmeldelse
Den Skæve Planke
Fotoservice
Links
Forestillinger

Både store og små sætter flere forestillinger op hvert år af forskellig karakter. Her kan du læse anmeldelser af nogle af forestillingerne.

1. juni 2000 Thor som brud

af Brian Eriksen

Lørdag d. 29/5 var jeg troppet op på Prammen til premiere på "Thors brudefærd", der skulle spilles af den nyeste gruppe "OZ".

Jeg havde glædet mig meget til at se hvordan de ville klare det, det var nemlig den første forestilling "OZ" skulle spille.

Nej det passer faktisk ikke helt, for de har nemlig haft en mindre, selvlavet forestilling på Randers Bibliotek, men denne forestilling var den første de spillede på Prammen.

Så blev dørene åbnet, og det spændte publikum kunne sætte sig tilrette på tilskuerpladserne… forestillingen kunne begynde.

En fortæller, der kom gennem hele stykket, startede med at præsentere de andre figurer i stykket og sig selv.

Man mødte Thor og hans højgravide hustru Sif, i deres smukke hjem i gudernes land. Jeg regnede nu med en sød historie, men allerede fra starten var der problemer. Thors hammer Mjølner var væk. Det skabte stor panik i Thor, og ikke mindst i hans lille, men tro følgesvend Tjalfe, der gennem hele stykket havde stor respekt for Thor.

Thor fandt hurtig ud af at det måtte være hans dødsfjende, den onde jætte, Trym der havde stjålet hammeren. Thor besluttede sig for at sende bud efter hans gode ven og rådgiver Loke, for at høre om han vil hjælpe ham. I starten besluttede de sig for at opsøge Trym, og finde ud af om han var til at handle med. Loke blev sendt af sted som forhandler. Men da er et stykke vej til Tryms hjem opsøgte han først kærlighedsgudinden Freja for at låne en af hendes dragter der havde evnen til at flyve. Loke tog ud til Tryms hjem man foruden Trym, mødte hans meget søde og charmerende søster jætten Jette. Det var Trym der var den skyldige, og han forlangte at få Freja til kone i bytte for Mjølner. Loke tog tilbage til med beskeden til Thor, der med megen nervøsitet måtte fortælle det til Freja som havde et voldsomt temperament.

Freja nægtede at hjælpe dem, og det endte med at Loke og Tjalfe må tage over til Trym med Thor der meget mod sin vilje var forklædt som brud. Så langt så godt. Thor trådte frem som brud for Trym, der stod med hammeren klar til aflevering. Men han blev narret, Thor snuppede Mjølner og satte Trym ud af spillet med et ordentlig slag med hammeren. Alt er godt og Thor og Loke kunne tage tilbage til Sif, sammen med Tjalfe der tog Jette med til gudernes rige, da de to pludselig havde fået et godt øje til hinanden. Da de kom tilbage var det tiden at Sif skulle føde. Efter en meget hurtig fødsel, fejres en lykkelig slutning, med en meget festlig folkedans, som alle i stykket deltog i.

Jeg kan ikke andet end at rose "OZ", for en utrolig morsom, farverig og festlig forestilling som jeg havde svært ved at forlade da den var færdig. Men HELDIGVIS skal jeg ikke forlade dem længe, da jeg har fået den store ære at skulle lede dem sammen med Henriette Andersen efter ferien, når Mie Dinesen skal på efterskole, og jeg kan sige med det samme, at jeg glæder mig til at arbejde sammen med en så dygtig grupper som "OZ" er.

Thors Brudefærd